Проекти

 РК „Възраждане" бе домакин на просрещането на президента на РИ Гари Хуанг и съпругата му Карина Яо през 2014г.

    Организирано бе едно незабравимо ротарианско събитие, като клубът организира посрещане на президента Хуанг с български народни танци и цялата вечер мина под звездите на Биг бенд от Националното радио.

 

 

     Светкавична бе реакцията на нашия клуб към пострадалите от наводнението в Сърбия и веднага преведе на приятелите от Дикстрикта от Сърбия на пострадалите 1500 лева, за да могат да подпомогнат хората пострадали от това тежко природно бедствие.
     Нашият млад клуб откликна и на призива на пострадалите от сполетелите ги природни бедствия в квартал Аспарухово, като преведе на организационния ротариански комитет създаден по този повод 1000 лева, за посрещане на насрещните нужди, за което получихме благодарност.
     През месец август 2015г. бяха събрани лични средства и беше осигурена лятна почивка на море за две деца от дома за деца без родителски грижи в с. Дрен, обл. Перник. Като благодарение на това дарение децата успяха да отидат с останалите деца от дома и да имат прекрасни преживявания.
    През месец септември РК Възраждане се включи в призива на приятелката ни- професор към БАН да отделим пари за награда за високи научни постиженияв областта на растителната биология на името на академик Методий Попов, в което се включихме с радост.
     През месец март нашият клуб посети гр. Истанбул по покана на РК Фъндъклъ, основан през 1977г., където направихме побратимяване между двата клуба.
     
     През месец октомври 2015г. РК „Възраждане" се включи в големия международен проект, заедно с приятелите от РК „Фъндъклъ" за осигуряване на водата в Уганда като преведохме 2000 щатски долара. С гордост можем да кажем,че нашия клуб е единствен от Дикстрикта, който се е включил в международен проект.

      През месец юни с голямата помощ от нашия член Стоимир Веселинов, РК „Възраждане" изгради кът за отдих за около 50 души в местността „Окото" в кв. „Сименово", гр. София, като бяха поставени масивни пейки и маси от букови дънери. Този кът се превърна в място за отдих на десетки хора, търсещи спокойствие на планината.


   

     През месец юни 2015г. РК „Възраждане" направи тържествено ткриване на този кът, като беше осигурено участие на рок-певицата Милена Славова, която презентира новия си албум. На откриването бяха поканени спонсори, които дариха лакомства, книги, футболни топки и парични средства за децата от дома. В празника взеха участие танцовия ансамбъл към читалището в Симеоново. В продължение на три часа, заедно с децата, се вихриха кръшни български хора. Под формата на дарение бяха раздадени около 600 кюфтета и кебапчета, както и около 400 бири на многобройните посетители на пикника и бяха събрани за децата от дома .... лева.

 

     РК „Възраждане" продължи .......  и след благотворителния пикник. Приятелят от клуба Стоимир Веселинов пое грижата над талантливи деца футболисти като им осигури транспорт до най-близкия град Радомир, за да могат да развиват таланта си.

     Същият приятел заедно с няколко членове осигуриха голямо количество различни плодове и месо, за да подходящо да посрещнат коледните и новогодишните празници. Тогава също усетихме в очите на децата радостта им.

      И през новата 2016г. децата от дома не са забравени. Периодично представители на РК „Възраждане" посещават дома като му помагат с храна и плодове, осигурени от дарители ( бяха осигурени около 70кг. сирене), както и с лични средства на членовете. Ротарианците закупиха пъзели и други занимателни игри, за да могат децата по-ползотворно да усвояват свободното си време.

   Приятелката член на клуба- известната актриса Бойка Велкова, направи благотворително представление на своя постановка и дари целия си хонорар на децата, като със средствата бяха закупени два лаптопа, които ще се използват за подобряване качеството на обучение, като ще им преподавани по различни предмети видеоуроци.
   
          Приятелите на РК" Възраждане" се стараят да са в непрекъсната връзка с децата от с.Дрен, като незабравима им беше радостта от закупуването от клуба на билети за детски цирк в гр. София

© 2018 by ROTARY CLUB VAZRAJDANE

  • w-facebook
  • Twitter Clean